Filosofi & Teamet Bag

Hos os er det nogle af de gamle dyder der holdes i hævd, men på en moderne måde. Vi har et inderligt ønske om at vores gæster oplever deres restaurantbesøg som en helhedsoplevelse, fra de kommer ind af døren og bliver mødt med et smil, til de bliver fulgt til døren med et ”tak” for i aften. Vi vil gerne opfattes som værter frem for tjenere, for det er sådan vi ser os selv.


Når det er sagt, så holder vi også på at der skal være en afslappet stemning. Det er jo "kun" mad og vin, om end det gode af slagsen. Hos os vil man kunne opleve at der skænkes og serveres fra venstre og at der kan falde en dråbe vin på bordet. Dog altid med et smil på læben.

Restauranten drives og ejes af den hjertevarme Toni. Toni kommer oprindeligt fra den bayerske del af Tyskland i Alperegionen. Han blev udlært som kok på et stort hotel, der red på den bølge af Nouvelle Cousine havde skabt i Frankrig. Denne grundlæggende baggrund har aldrig fornægtet sig i det sprælske køkken han senere skabte på Restaurant Miró.


Som så mange andre udlændinge, der ender i Danmark, startede Tonis ophold med en ung dansk pige. Det førte ham til Ålborg, hvor han blev køkkenchef på nu afdøde Henrik Rosdahls hedengangne Penny Lane. Her fik Toni gennem 2 år en fantastisk chance for at smage vin sammen med en af Danmarks gennem tiderne bedste smagere. For Toni blev de to år en dejlig mulighed for at få udvidet sin viden om vin og samtidig smage sig igennem alle topvine.


1990 blev året hvor Toni fik fod under eget bord. Restaurant Miró blev en realitet og et fantastisk projekt, der stadig samler de kunder, som kom i det første åbningsår. Stamkunder som, Ole, Kirsten, Lisbeth og Jørgen har alle en plads i Mirós historie. De nye kunder har heldigvis også en tendens til at blive stamkunder, og de bliver en del af Restaurant Mirós nye historie.

Som en daglig støtte og vært er Martin Rober Mekhael. Martin er uddannet kok fra Mirós køkken samt Århus Folkekøkken. Med en passion for bredere viden betræder han nu restaurantens bonede gulve sammen med Maria Bibbi Linnemann Jørgensen som er under sin uddannelse som tjener. På de travle aftener møder man også en engageret skare af unge smil. Louise, Ellen, Trine, Sara, Nina og Naja er alle med til at give den hyggelige atmosfære en ekstra dimension. Vores koncept er enkelt. Vi tilbyder en menu på 7 retter, men har man ”en lille sult” så kan 3 retter også gøre tricket. Til menuen har vi en udvalgt vinmenu, hvor vi prøver at komme rundt i hele verden. Fra de kendte og klassiske områder i Frankrig og Italien, til de ”nye” områder som Australien, New Zealand og Chile. I løbet af ét år smager vi os igennem 300 – 600 forskellige vine for at finde lige netop de vine vi skatter højeste og mener alle bør smage. Vi opfatter os selv som værende fuldstændig åbensindede, så når vi smager noget godt, kommer det på menuen.. også selvom det er æblevin fra Estland.

Køkkenets grundstamme er det klassiske franske, men vi giver det gerne et twist. Der lånes af det asiatiske, italienske og ny nordiske køkken, men vi mener selv det er et personligt køkken, hvor det klassiske og innovative mødes uden det tager overhånd. Mad må gerne overraske, men skal have et genkendeligt mønster og ikke mindst skal det smage af noget.


Bon Appetit!